Schermafbeelding 2013-07-10 om 17.12.20

 

In bovenstaand artikel valt te lezen dat het watersportverbond het niet eens is met schuttevaer, dit omdat schuttevaer vind dat iedereen die zich op het water in een boot(je) bevind een vaarbewijs moet hebben, hieronder mijn mening:

Daar onze vrinden van het watersportverbond een eigen mening en inzicht hebben zal het vaarbewijs voor alle pleziervaart hoogstwaarschijnlijk niet verplicht worden. Dit omdat volgens Maurice Leeser(Directeur) vind dat de Watersporters lastig gevallen worden met een te behalen diploma terwijl zij de kennis over het algemeen al in huis schijnen te hebben en al kundig varen en praktijkopleidingen hebben gehad(CWO). Echter , als de kennis toch al in huis is dan zou voor deze mensen ook het vaarbewijs geen probleem zijn lijkt me zo. Op zich interessant natuurlijk dat men de kennis al in huis heeft maar niet de moeite kan nemen even een diplomaatje erbij te halen.Lastige keuze natuurlijk degene die al wel de kennis in huis heeft wel of geen diploma laten halen..

Pleziervaart en beroepsvaart

Nu is een vaarbewijs misschien wat overdreven, maar er is qua regelgeving en algemene kennis op het gebied van water, beroepsvaart en watersport nog heel wat te verbeteren. Laten we zeggen dat men niet helemaal stuurboord(geen vaarbewijs) of helemaal bakboord(wel een vaarbewijs) uit moet maar het misschien wel het beste is om een middenweg te zoeken( iets met een certificaat van algemene kennis van het BPR en regelgeving?). Op het water geen middenweg zoeken maar wel gewoon stuurboordwal blijven houden natuurlijk….