mrt 18

Varsity

De Varsity heeft dit jaar een mooie teaser gemaakt check m hier:

Geen idee wat de varsity is of meer over de Varsity ? kijk dan Hier of Hier. De eerste link werkt helaas op het moment van schrijven niet. misschien op het moment van lezen wel.

jan 27

ZEEF

Momenteel heb ik iets nieuws, het heet ZEEF.  ZEEF, filtering the worlds information. ZEEF is leuk, want op ZEEF kan je de dingen die je over een bepaald onderwerp weet delen. Hoe ZEEF werkt zal ik even uitleggen;

ZEEF is cool omdat je experts hebt, experts die iets weten over Amsterdam, Curacao, scheikunde, Apple, psychologie, men’s clothing, Piano , watches, Drummen, social media, Zeilen, of jouw onderwerp!

 

ZEEF is een site waarop experts over een bepaald onderwerp een account aan kunnen maken en dan een pagina over een onderwerp kunnnen maken waar zij veel van weten. Deze expert die zorgt dus dat er kwalitatief hoogwaardige informatie op de pagina staat, want iedereen  kan een link aandragen. Maar uiteindelijk beslist de expert of de link ook daadwerkelijk nuttig is. 1 pagina kan op ZEEF overigens meerdere experts hebben. Check hier mijn persoonlijke pagina, met daarop links  naar de rest van mijn pagina’s;
Zelf ook expert over iets, of iets toe te voegen aan ZEEF? Maak dan snel een account aan op: ZEEF.com
footer_logo.png.xhtml

jul 10

De vrienden van het watersportverbond…

Schermafbeelding 2013-07-10 om 17.12.20

 

In bovenstaand artikel valt te lezen dat het watersportverbond het niet eens is met schuttevaer, dit omdat schuttevaer vind dat iedereen die zich op het water in een boot(je) bevind een vaarbewijs moet hebben, hieronder mijn mening:

Daar onze vrinden van het watersportverbond een eigen mening en inzicht hebben zal het vaarbewijs voor alle pleziervaart hoogstwaarschijnlijk niet verplicht worden. Dit omdat volgens Maurice Leeser(Directeur) vind dat de Watersporters lastig gevallen worden met een te behalen diploma terwijl zij de kennis over het algemeen al in huis schijnen te hebben en al kundig varen en praktijkopleidingen hebben gehad(CWO). Echter , als de kennis toch al in huis is dan zou voor deze mensen ook het vaarbewijs geen probleem zijn lijkt me zo. Op zich interessant natuurlijk dat men de kennis al in huis heeft maar niet de moeite kan nemen even een diplomaatje erbij te halen.Lastige keuze natuurlijk degene die al wel de kennis in huis heeft wel of geen diploma laten halen..

Pleziervaart en beroepsvaart

Nu is een vaarbewijs misschien wat overdreven, maar er is qua regelgeving en algemene kennis op het gebied van water, beroepsvaart en watersport nog heel wat te verbeteren. Laten we zeggen dat men niet helemaal stuurboord(geen vaarbewijs) of helemaal bakboord(wel een vaarbewijs) uit moet maar het misschien wel het beste is om een middenweg te zoeken( iets met een certificaat van algemene kennis van het BPR en regelgeving?). Op het water geen middenweg zoeken maar wel gewoon stuurboordwal blijven houden natuurlijk….

feb 27

75mm hoog, 51mm breed, 32,5 mm dik

juist, wat zou zo klein kunnen zijn en toch mooi genoeg om mij aan het schrijven te zetten? Natuurlijk iets prachtigs, iets moois, iets geniaals, iets…

….Waarvan je denkt ”wow that’s what i need!”. En dat is nou net wat ik dacht toen ik een artikel voorbij zag komen over het kleinste persoonlijke noodbaken ter wereld. RescueMe van de Britse fabrikant OceanSignal  kan je laatste reddingsmiddel zijn, aan land of op zee. Het slechts 116 gram wegende apparaatje werkt net als een epirb via het 406MHZ satteliet systeem  en heeft een 121,5 homing signaal. Ook heeft het apparaatje een ingebouwde gps ontvanger voor zeer nauwkeurige posite bepaling, hiermee word de zoektijd aanzienlijk verkort. De batterij van het apparaatje gaat gegaranderd 7 jaar mee en zendt minimaal 24 uur lang tot wel -20 graden celciusnoodoproepen uit naar hulpdiensten.

 

hieronder de overige kenmerken:

– Geen abonnementskosten

– LED flitslicht voor snelle on-scene localisering

– 121.5 MHz peilsignaal

– Eenvoudige activatie

– Waterdicht tot 15 meter (1uur)

– 66 kanaal GPS

– Voorzien van drijfkoord

– Uitschuifbare antenne

– 7 jaar garantie

– Formaat 75mm hoog, 51mm breed, 32,5mm dik

de adviesprijs is €360,50 , en hij is te koop bij de watersportwinkel en op www.compass24.nl

de producten van Ocean Signal en dus ook de RescueMe worden tijdens de Hiswa 2013 in de Rai te Amsterdam uitgestald op de Belship stand – 07.223.

Bron: OceanSignal , Watersporters.nl,